יום שני, 4 בנובמבר 2013

פרויקט הטונה הגדול - חלק ג' דיפ טונה

דיפ טונה? חזרנו לאייטיז? כן! כי זה הנשנוש הטעים ביותר בעולם בערך.
ערב בנים של כדורסל ובירות על הספה שלכם? ערב בנות של פוקר וריכולים? תשלפו את הדיפ/סלט הזה, תפזרו קרקרים טעימים ואתם מסודרים. זה פשוט להכנה ברמה שגם ילדים יכולים להכין את זה, וזה כל כך טעים!
הרכיבים במתכון ניראים מקריים, אבל לקח כמה נסיונות עד שהגעתי להרכב הסופי והמנצח. לפני שאתם מוסיפים לזה תוספות משלכם, נסו קודם את הגרסה הזו איך שהיא.
כדי להכין כמויות שיספיקו להרבה אנשים - פשוט מכפילים מרכיבים.

נצטרך עבור הדיפ טונה:
2 קופסאות טונה
4 כפות גדושות תירס משומר
4 מלפפונים חמוצים בינונים
1 גמבה אדומה
10 פרוסות עגבניה מיובשת ומשומרת
2 בצלים ירוקים
2 כפות מיונז
2 כפיות קטשופ

מרוקנים את קופסאות הטונה לקערה גדולה ומפוררים את הדג. מוסיפים את התירס. חותכים את המלפפונים החמוצים והגמבה לקוביות קטנטנות ומוסיפים. קוצצים את העגבניות המשומרות. מוסיפים את המיונז והקטשופ ומערבבים. קוצצים את הבצל הירוק לפרוסות קטנות, מוסיפים ומערבבים הכל.
וזהו חברים - זו כל התורה כולה!

נצטרך עבור הקרקרים:
המומלצים שלי הם קרקר זהב או קרקר בצל של אוסם. זה טעים במיוחד גם עם חטיף טורטיה או חטיף תירס של קריספי אוסם.
חוץ מזה - אפשר לאכול את זה עם כל קרקר שבא לכם, פריכיות, פתית או צנימים וגם כסלט טונה בכריכים.



שינויים למקפידים:
משתמשים בגרסאות דלות שומן של הרכיבים. תירס בסירופ קל, טונה במים, מיוקל, עגבניות מיובשות שאינן משומרות בשמן.

הערות אחרונות:
הסלט הזה הוא סלט חירום נהדר, ולא תמיד חייבים שכל המרכיבים יהיו בו. גם אם תשימו רק תירס ובצל ירוק - יהיה לכם טעים. ובכל זאת, הרכיב שאני הכי פחות ממליצה לוותר עליו הן העגבניות המיובשות. הן לוקחות את הסלט לרמה אחרת. תנסו בלעדיהן ותנסו איתן, ותבינו למה אני מתכוונת.


הצעות הגשה:
אפשר להשקיע ולערום גבעה של סלט על קרקרים ולסדר על מגשים. אפשר גם להוסיף פרוסות גבינת צפתית.
אבל בינינו? אם תשימו על השולחן קערה גדולה של דיפ ומגש של קרקרים, האורחים שלכם כבר יידעו לעשות את הקשר ביניהם לבד.

למרות שכל שלושת המתכונים בפרוייקט הטונה היו מאד קלילים להכנה, זה ללא ספק המתכון הקליל ביותר מביניהם!
הקליקו כאן לחלק א', בו סיפרתי קצת על המקורות של סלט ניסואז וכמובן תמצאו גם מתכון תואם למקור.
הקליקו כאן לחלק ב', שם חלקתי אתכם את הגרסה שלי לקציצות טונה בטעמים שמתאימים גם למבגורים.

בפוסט הבא אני חותכת מהמתכונים המלוחים, וחוזרת עם פוסט מתוק מתוק!

אל תשכחו לספר לי אם הכנתם ואהבתם, ובעיקר - האם האורחים אהבו, או שחיסלתם את הכל לבד לפני שהספיקו להגיע? אשמח לקבל הצעות, שאלות, הערות וכל דבר אחר שמתחשק לכם לכתוב לי!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה